Üniversitemizin İngiltere Newcastle Üniversitesiyle ortak uluslararası projesi desteklenmeye hak kazandı
19 Eylül 2023 | 15:48

British Council tarafından açılan “Going Global Partnerships: Connect4Innovation: UK-Turkey Higher Education Institutional Partnerships Fund” adlı çağrı kapsamında, Gazi Üniversitesi liderliğindeki Global Graduates through Virtual Exchange: A Model for Language Teachers and Internationalization in UK-Türkiye Higher Education (GlobVELT UK-TR) adlı proje desteklenmeye hak kazanmıştır. GlobVELT UK-TR projesi,  Gazi Üniversitesi liderliğinde, İngiltere Newcastle Üniversitesi ortaklığıyla ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle yürütülecektir.

Koordinatörlüğü Gazi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi ABD öğretim üyesi Doç. Dr. Asuman Aşık tarafından yapılacak projede, Newcastle Üniversitesi’nden Prof. Dr. Müge Satar ve Dr. Yao Wang, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gonca Yangın Ekşi ve Ar. Gör. Gamze Emir ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminden Derya Selçuk Köse işbirliği içerisinde çalışacaklardır.

Projenin amacı, Sanal Değişim aracılığıyla global mezunlar yetiştirmek amacıyla yabancı dil öğretmenleri için ortak bir model tasarlamak ve uygulamaktır. Diğer önemli bir amaç ise, Türkiye ve İngiltere yüksek öğretimindeki işbirliğini artırararak üniversitelerin uluslararasılaşma sürecine katkıda bulunmaktır. Sanal Değişim projelerinin Gazi Üniversitesi’nde yaygınlaştırılması ve kapasite geliştirme faaliyetleri ile üniversitemizde Evde Uluslararasılaşma kapasitesini arttırmak da GlobVELT UK-TR projesinin temel hedefleri arasındadır.

 

resim-1
background image