AB PROJELERİNDE ÜNİVERSİTEMİZİN ÖNEMLİ BAŞARISI
13 Eylül 2023 | 01:25

Son başvuru tarihi 22 Mart 2023 olan Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim için İşbirliği Ortaklıkları (KA220-HED) kapsamındaki proje başvurularının değerlendirme süreci tamamladı ve Ulusal Ajansa bu kapsamda sunulan 135 proje dış değerlendiriciler tarafından içerik değerlendirmesine sunuldu. 

Değerlendirme sonucunda toplam 7 proje desteklenmeye değer bulundu ve Ulusal Ajans tarafından tek bir listede aldıkları puana göre sıralandı. Bu kapsamda Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Güçlü Yavuzcan’ın yürütücüsü olduğu “Sustainable rural regions through women social agripreneurship and social farming” isimli projemiz listede en yüksek puanı alarak birinci sırada desteklemeye değer bulundu. Üniversitemiz tarafından yürütülecek 24 aylık projede, Almanya, Portekiz ve Slovenya’dan toplam 6 ortak yer alacak.

Terk edilme tehlikesiyle karşı karşıya olan kırsal alanların özellikle genç kadınlar için tarım faaliyetleri ve tarım olanaklarının sosyal tarımsal girişimcilikle çeşitlendirilerek canlandırılması gerekliliği fikri ile ortaya çıkan projede, AB ülkelerindeki iyi uygulama örneklerinden de esinlenerek sosyal tarımsal girişimcilik konusunda Üniversite ve STK temelli çekirdek personelin beceri ve yeterliliklerinin geliştirilmesi, ülkemiz için çok yeni olan bu konunun yaygınlaştırılarak Üniversite programlarına entegre edilmesi ve özellikle kadınların ve dezavantajlı öğrencilerin istihdam fırsatlarının teşvik edilmesi amaçlanıyor.  

 2023 Yılı KA220-HED) Proje Başvuru Sonuçları için tıklayınız

 

HGY-1
background image