Happy Bones (Menopozda Osteoporoz) Fiziksel Aktivite Kapanış Çalıştayı Gerçekleştirildi
19 Ekim 2022 | 11:32

Happy Bones Menopozda Osteoporoz (Kemik Erimesi) Fiziksel Aktivite Türkiye Çalıştayı, 16 Ekim 2022 tarihinde Kastamonu’da gerçekleştirildi. Projenin kapanış çalıştayı olarak düzenlenen programa, Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir KESKİNKILIÇ, Üniversitemiz Happy Bones Proje ekibinden Prof. Dr. Seçil ÖZKAN, Doç. Dr.  Asiye UĞRAŞ DİKMEN, Öğr. Gör. Mustafa ALTUNSOY ve Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Elçin ÖZGÜR BÜYÜKATALAY ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Asuman Aşık ve konuklar katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel KUTLU, bu çalıştayın Kastamonu’da düzenlenmesinden memnun olduğunu, özellikle yaşlı nüfusun oldukça fazla olduğu bu ilde, bu projenin çıktılarını da değerlendirmek istediklerini belirtti. Ardından Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir KESKİNKILIÇ açılış konuşmasını yaparak Osteoporoz’un halk sağlığındaki önemine dikkat çekerek fiziksel aktivitenin öneminden bahsetti.

Açılış konuşmaları, Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Elçin ÖZGÜR BÜYÜKATALAY’ın konuşması ile devam etti. Doç. Dr. Elçin ÖZGÜR BÜYÜKATALAY, proje merkezi olarak Gazi Üniversitesi bünyesinde yürütülen projelerin çıktılarının topluma bu tür çalıştaylar aracılığıyla yansımasından mennun olduğunu belirterek, sporun hayatımızdaki önemine dikkat çekti.

Daha sonra Happy Bones projesini tanıtmak ve yapılan araştırmalarını paylaşmak üzere, Happy Bones proje ekibinden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Seçil ÖZKAN, Doç. Dr.  Asiye UĞRAŞ DİKMEN ve Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nden Öğr. Gör. Mustafa ALTUNSOY, projenin içeriği, çalışma takvimi ve yapılan araştırma sonuçlarını ayrıntılı sunumlarla konuklarla aktardı.

Kısa adı Happy Bones olan “Physical activity in women in menopause: a collaborative partnership for active lifestyles for the prevention and treatment of osteoporosis ” ve Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. H. Ahmet PEKEL’in yürütücülüğünü yaptığı projenin çalıştayı, işbirliğini artırmaya yönelik yeni fikirlerin tartışıldığı grup çalışmaları ile sona erdi.

hapy2-1

happy1-1

hapy5-1

hapy3-1

hapy4-1

background image