Üniversitemizde “İbn-i Sînâ” Konulu Bir Konferans Düzenlendi
2 Mart 2021 | 11:09

Üniversitemiz Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Türk Dünyasının Öncü Bilim İnsanları Konferansları Dizisi” düzenleniyor. Moderatörlüğünü Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Asuman Aşık’ın yaptığı faaliyetin ilkinde “İbn-i Sînâ” ele alındı. Çevrim içi olarak yapılan konferansa konuşmacı olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Gazi Topdemir katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız yaptı. Prof. Dr. Musa Yıldız, göreve gelmeleriyle birlikte akademik birimlerin konferans serileri düzenlemeye başladığını söyledi. Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezinin de “Türk Dünyasının Öncü Bilim İnsanları Konferansları Dizisi”ni gerçekleştirmeye başladığını belirten Prof. Dr. Yıldız, bu konferans dizisi kapsamında her ay farklı bir Türk büyüğünün ele alınacağını ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, 30 Haziran 2018’de vefat eden Prof. Dr. Fuat Sezgin’i de andı. Prof. Dr. Fuat Sezgin’le tanışma fırsatı bulduğunu anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “O, hazırladığı devasa eserlerle bu değerli büyüklerimizi bizlere tanıtmış oldu” dedi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin’in kuruluşunda öncülük ettiği İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesinden de bahseden Prof. Dr. Musa Yıldız, öğrencilere bu müzeyi gezmeleri tavsiyesinde bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını bu faaliyetin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Hüseyin Gazi Topdemir’in sunumuna geçildi. Prof. Dr. Topdemir, “İbn-i Sînâ” hakkında bilgiler verdi. İbn-i Sînâ’nın eserlerinin dünya kütüphanelerinde yeri doldurulamaz eserler olarak yerini aldığını anlatan Topdemir, bu eserlerin neredeyse tamamının Latinceye çevrildiğini söyledi.

background image