Üniversitemizde “Harizmi” Konulu Bir Konferans Düzenlendi
29 Mart 2021 | 16:58

Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak “Türk Dünyasının Öncü Bilim İnsanları Konferanslar Dizisinin ikincisi 26 Mart 2021 Cuma Saat 14.30 'da Prof. Dr. İhsan FAZLIOĞLU tarafından “Yeni bir ‘mathemata’ anlayışının doğuşu: Harizmi ve nicelik tasavvurunda tarihi sıçrama” adıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız yaptı. Prof. Dr. Musa Yıldız, 95.yıl münasebetiyle “95 Yıl, 95 Etkinlik ve 95 Eser” kapsamında Fakültelerimizde ve Araştırma Merkezlerimiz de bir dizi faaliyet başlattıklarını ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. İhsan FAZLIOĞLU’nun sunumuna geçildi. Prof. Dr. İhsan FAZLIOĞLU, “Harizmi” hakkında bilgiler verdi. HARİZMİ’nin gerçekleştirdiği nedir ve Bizlere miras bıraktığı eserinin yönettiği tarihsel süreçler hakkında bilgiler verdi.