Güvenli Bebekler Güvenli Yarınlar Projesi Hayata Geçiyor

‘Güvenli Bebekler, Güvenli Yarınlar’ projesi hayata geçiyor

Gazi Üniversitesi Proje Merkezi ve Eğitim Fakültesi bünyesindeki ‘Güvenli Bebekler, Güvenli Yarınlar’ projesi açılış toplantısı yapıldı.

Üniversitemizin ev sahipliği yaptığı tanıtım toplantısında, Rektör yardımcımız Prof. Dr. İlhan Üzülmez ve Proje Merkezi müdürü Prof. Dr. Musa SARI hazır bulundu. Toplantıya ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç ile çok sayıda konuk katıldı.

Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteklediği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’nün de ortak olduğu projenin tanıtım toplantısında ilk sözü alan Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi ve projenin koordinatörü Doç. Dr. Neslihan Avcı, devlet koruması altındaki çocuklarda bağlanma ve güvenin önemli olduğunu vurguladı. Avcı, proje kapsamında, 0 ila 2 yaş kimsesiz bakıma muhtaç çocukların bakıcıları ile bu çocukları evlat edinecek ailelerin, çocukla uyumunu sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Üniversitemizin geliştirdiği proje, koruma altında bulunan 0 ila 2 yaş arasındaki bebeklerin bakımından sorumlu birincil kişiler ile evlat edinecek koruyucu ailelere eğitim programı hazırlayıp uygulamayı amaçlıyor.