GENÇLİK ESC

18-30 yaşları arasında ve Avrupa'da ve ötesinde daha geniş bir topluluğa yardım etmek için bir fırsat mı arıyorsunuz.

İşte aradığınız tüm Bilgiler Bu sayfada

Avrupa Gönüllü Hizmeti (European Solidarity Corps)

Gençlere, kuruluşların günlük işlerinde yardımcı olmalarına imkân veren 2-12 ay süren ve bazı durumlarda 2 hafta ve üzeri sürebilen, ücretsiz etkinliklerdir. Gençler, program ülkelerinde ya da komşu ortak ülkelerde sosyal dâhil etme, çevre, kültür, Avrupalılık bilinci ve diğer konuları içeren projelerde gönüllülük yapabilirler.

Projenin hedef kitlesi kimdir?

Projenin hedef kitlesi 18-30 yaş arasındaki tüm  gençlerdir.

Yaş Sınırı:

Avrupa Dayanışma Programına (ESC) katılmaya karar verdiyseniz, 17 yaşından itibaren kayıt yaptırabileceğinizi, fakat 18 yaşına kadar bir projeye başlayamayacağınızı unutmayın. Katılım 30 yaşına kadar açıktır. 30 yaşından büyükler başvuruda bulunamazlar.

Faaliyet Alanları:

• Kültür ve yaratıcılık
  • Eğitim ve öğretim (Dil eğitimi)
  • Çevre ve doğal koruma
  • Sağlık ve Beslenme
  • Beden eğitimi ve spor
  • Mülteciler ve göçmenlerle çalışmak
  • Sosyal zorluklar
  • Afet önleme ve kurtarma
  • Kreş ve Yaşlılara Gönüllü yardım

Uygun ülkeler

Erasmus + ESC Programı aşağıdaki ülkelere açıktır:

Program Ülkeleri

Aşağıdaki ülkeler Erasmus + Programının tüm Eylemlerinde tam olarak yer alabilir:

Avrupa Birliği Üye Devletleri (AB)

Belçika

Norveç

Sırbistan

Ortak Ülkeler

Aşağıdaki ülkeler, belirli kriterlere veya koşullara tabi olarak Programın belirli Eylemlerinde yer alabilir (daha fazla bilgi için lütfen bu Kılavuzun B Bölümüne bakın). Finansman, uluslararası hukuk tarafından kabul edildiği üzere, kendi bölgeleri içindeki ülkelerdeki kuruluşlara tahsis edilecektir.

AB'ye Komşu Ortak Ülkeler

Batı Balkanlar (Bölge 1)

Doğu Ortaklığı ülkeleri

(Bölge 2)

Güney Akdeniz ülkeleri

(Bölge 3)

Rusya Federasyonu (Bölge 4)

Arnavutluk

Bosna Hersek

Kosova

Karadağ

Ermenistan

Azerbaycan

Belarus

Gürcistan

Moldova

Uluslararası hukuk tarafından tanınan Ukrayna bölgesi

Cezayir

Mısır

İsrail

Ürdün

Lübnan

Libya

Fas

Filistin.

Suriye

Tunus

Uluslararası hukuk tarafından tanınan Rusya bölgesi

Vize Ve Oturma İzinleri İle İlgili Şartlar

Erasmus + projelerine katılanların, faaliyete ev sahipliği yapan Program veya Ortak Ülkede yurtdışında kalmak için vize almaları gerekebilir. Planlanan faaliyet gerçekleşmeden önce gerekli izinlerin (kısa veya uzun süreli kalış vizeleri veya ikamet izinleri) doğru olduğundan emin olmak tüm katılımcı kuruluşların sorumluluğundadır.

Süreç birkaç hafta sürebileceğinden, yetkilendirmelerin yetkili makamlardan çok önceden talep edilmesi şiddetle tavsiye edilir. Ulusal Ajanslar ve Yürütme Ajansı vizeler, oturma izinleri, sosyal güvenlik vb. Konularda daha fazla tavsiye ve destek sağlayabilir.

Mesafe Hesaplayıcı

Erasmus + programında seyahat masraflarına hibe desteği için seyahat mesafeleri mesafe hesaplayıcı kullanılarak hesaplanmalıdır.

Bir Mesafe Hesaplamak İçin Tıklayınız

Nasıl başvurulur

Projelere katılmak için tek şart 18-30 yaş aralığında olmanız gerekmektedir. Eğer bu şartı sağlıyorsanız Gazi Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen ESC projelerine başvuruda bulunabilirsiniz.

Projelere başvurmak için gazi.edu.tr ve proje.gazi.edu.tr sayfalarında ilan edilen ESC Çağrı İlanlarını inceleyip ilanda belirtilen yol haritasını takip etmeniz gerekmektedir.

Eğer Neye ihtiyacınız olduğunu sayfamızda bulamadıysanız.

Eurodesk Temas Noktası ile iletişime geçebilirsiniz

Gazi Üniversitesi Eurodesk İrtibat: 0312 202 38 61